Nyheter

Tagget «God is gay» til biskopen

Møre-biskop Ingeborg Midttømme ble møtt med hærverk da hun kom hjem fra Kirkemøtet.

Under Kirkemøtet ble det kjent at Møre bispedømmeråd hadde tilbudt den lesbiske presten Hanne Marie Pedersen-Eriksen jobb som sokneprest i Sandøy. Også menigheten ønsket Pedersen-Eriksen som prest, men det gjorde ikke biskop Ingeborg Midttømme. Årsaken er at Pedersen-Eriksen skal gifte seg med sin kvinnelige kjæreste til sommeren.

Reagerer på ordinasjonsnekt

Først mente Midttømme at hun kunne blokkere ansettelsen siden jobbtilbudet hadde ordinasjon som betingelse, noe Midttømme ikke ville stå for. Kort tid etter ble det klart at Pedersen-Eriksen kunne bli ordinert av en annen biskop.

Midttømmes standpunkt mot homofilt samlevende prester har vekket sterke reaksjoner. «Pinlig», «trist» og «kaotisk» er blant ordene som er brukt. Nå har reaksjonene også nådd biskopens nabolag. Portstolpen til biskopens nabo er tilgriset av slagordet «God is gay».

Følg oss på Facebook og Twitter!

Tåler mye

– Dette er åpenbart ikke rettet mot naboen, men mot meg. Det er hærverk på annens eiendom, og en uakseptabel måte å debattere på, sier Midttømme til Romsdals budstikke.

– Jeg tåler mye av stygge meldinger, det tåler jeg i bøtter og spann. Men jeg tåler ikke at naboen skal oppleve dette. Da var det bedre om de malte det på min husvegg, sier hun.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter