Nyheter

Frp kan snu i asylbarnsaken

– Det er mulig vi kan si ja under forutsetning av at søknaden sendes fra der de oppholder seg, og at de ikke skal hentes til Norge først, sier Jan Arild Ellingsen.

Fremskrittspartiets Jan Arild Ellingsen mener at partiet likevel kan akseptere kravet fra KrF og Venstre om at utsendte asylbarn kan få prøve saken sin på nytt.

12. februar uttalte Ellingsen til Bergens Tidende at KrF og Venstre bare kan glemme ønsket om å hente utsendte asylbarn tilbake. Nå snur han og sier at partiet likevel kan akseptere asylbarnkravet, skriver avisen.

LES OGSÅ: KrF sier nei til mistillit mot justisministeren

– Det er mulig vi kan si ja under forutsetning av at søknaden sendes fra der de oppholder seg, og at de ikke skal hentes til Norge først, sier stortingsrepresentanten.

KrF og Venstre krever at lengeværende asylbarn som er sendt ut mellom 1. juli 2014 og 18. mars i år, skal få ny behandling av sine saker etter de nye asylreglene som ble innført i desember.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Partilederne i KrF og Venstre, som mener det er statsminister Erna Solbergs (H) ansvar å løse saken, truer med å velte det borgerlige samarbeidet.

– Min tydelige forventning i denne saken er at det er statsministeren som skal løse den, sier KrF-leder Knut Arild Hareide til VG.

(NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter