Nyheter

Minst 70 studenter drept i Kenya

Minst 70 personer er drept og 79 såret etter al-Shabaabs angrep på en høyskole i Kenya. Myndighetene har oversikt over 500 av de 815 studentene.

Minst fire av opprørerne som deltok i angrepet på skolen Garissa University College, er blitt skutt og drept av sikkerhetsstyrker som omringet og sperret av området, opplyser innenriksminister Joseph Nkaissery. En av de antatte gjerningsmennene skal være pågrepet.

Nkaissery sier «oppryddingsaksjonen» etter angrepet fortsatt pågår, men at den dramatiske situasjonen nesten er over. Ifølge ministeren er 90 prosent av trusselen fjernet, men han minner om at «operasjonen pågår fortsatt, alt kan skje».

LES OGSÅ: Gifter bort jenter mot husdyr

Al-Shabaab har tatt på seg ansvaret for angrepet på høyskolen, som ligger 15 mil vest for grensen til krigsherjede Somalia. Det er innført portforbud fram til fredag morgen i fire regioner langs grensen.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Angriperne tok en rekke gisler, men rundt 50 personer ble raskt sluppet fri.

Vi sorterte personene og slapp fri muslimene. Det er mange døde kristne inne i bygningen. Vi har også mange kristne i live, sa al-Shabaabs militære talsmann, Abdiasis Abu Musab, til nyhetsbyrået Reuters.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter