Nyheter

Vil forby betalt bønn

– Det er sidestilt med svindel, sier stortingspolitiker Freddy de Ruiter (Ap).

I forrige uke skrev lege Preben Aavitsland et innlegg i Dagbladet, der han rettet krass kritikk mot predikant Svein-Magne Pedersen fra Vennesla.

«Pedersen omtaler cellegift og stråling mot kreft som «barbarisk» og hevder at hans «resultater med Guds kraft er mye større»», skriver Aavitsland, og er spesielt skeptisk til at Pedersen tar 14 kroner per minutt for å be for folk per telefon.

LES OGSÅ: Sjelden kanonade mot abort

Og det er det stortingspolitiker Freddy de Ruiter (Ap) fra Aust-Agder nå vil til livs.

– Etter min mening er dette sidestilt med svindel. Jeg synes det er mindre alvorlig å sende en falsk faktura til en bedrift enn å si til en kreftpasient at dersom du ringer pastoren tilstrekkelig mange ganger, så blir du frisk, sier de Ruiter til NRK.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Svein-Magne Pedersen leder Misjonen Jesus Leger. På organisasjonens nettsider oppgis det at om man ønsker forbønn kan man ringe deres forbønnsnummer, noe som koster 14 kroner i minuttet.

– Jeg synes selvsagt at man må få be for syke. Men å drive på denne måten, å ta 14 kroner minuttet og måten det er markedsført på, da er vi på ville veier. Vi skal stole på legevitenskapen, sier de Ruiter.

LES OGSÅ: Deler ut kølapp for å gi forbønn

Han vil ta saken opp i spørretimen på Stortinget i april.

Misjonen Jesus Leger ønsker ikke å kommentere saken, og sier at de «flere ganger har vært gjennom den samme runden».

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter