Tallene viser at det ble utlyst 4.485 anbud i fjor, mot 3.710 året før. I 2007 ble det til sammenligning utlyst 858 slike anbud, konstaterer den norskstøttede israelske fredsorganisasjonen.
68 prosent av byggeprosjektene fant sted i bosetninger som ikke er en del av de store bosetningsblokkene som statsminister Benjamin Netanyahus regjering insisterer må innlemmes i staten Israel dersom man inngår en fredsavtale med palestinerne.
Krass kritikk
Den israelske regjeringen har ikke kommentert tallene som ble lagt fram mandag, men da det siste anbudet ble utlyst for én måned siden, høstet Netanyahu-regjeringen krass kritikk fra sin fremste allierte USA som slo fast at utvidelsen var «ulovlig og virket mot sin hensikt med tanke på en tostatsløsning».
LES OGSÅ: Etterlyser kraftfullt palestinsk opprør
Utenriksminister Børge Brende (H) reagerte også sterkt på Netanyahu-regjeringens beslutning.
– Bosetningspolitikken er i strid med folkeretten og undergraver muligheten for en fredelig løsning på konflikten, slo Brende fast.
Palestinerne har gjort det klart at Israels utvidelse av bosetninger i de okkuperte områdene er det viktigste hinderet på veien mot en eventuell fredsavtale og får stor støtte for dette synet internasjonalt.
700.000
Israel har etablert over 120 bosetninger på Vestbredden siden området ble okkupert under seksdagerskrigen i 1967.
LES OGSÅ: Norge og Egypt krever inn penger til Gazastripen
Høyrenasjonalistiske israelere har i tillegg opprettet over 100 utposter, som mangler formell godkjennelse av israelske myndigheter. Mange av utpostene har likevel fått infrastruktur og voktes av israelske soldater.
De fleste av dagens bosetninger begynte som utposter.
Ifølge offisielle tall bor det nå rundt 700.000 bosettere i de okkuperte områdene, rundt 300.000 av dem i bosetningsblokker som omkranser Øst-Jerusalem.
Følg oss på Facebook og Twitter!
Ulovlige
Bosetningene er opprettet i strid med den fjerde Genèvekonvensjonen, der det i artikkel 49 heter «Okkupantmakten skal ikke deportere eller forflytte deler av sin egen sivilbefolkning til territoriene som okkuperes».
LES OGSÅ: – Gaza er trygt
FN har i gjentatte resolusjoner krevd at Israel slutter å bosette egne innbyggere i okkupert område, og Den internasjonale domstolen i Haag har slått fast at bosetningene er ulovlige.