Det sier pastor i Filadelfia Tromsø, Thomas Erlandsen, til Pinsebevegelsens ukeavis, Korsets Seier. Han mener kvotering som middel for å styrke kvinners posisjon norske pinsemenigheter, er en god nødløsning slik situasjonen er i dag.
– Vi ligger så langt bakpå i dette spørsmålet at jeg tror tiden er inne for å bruke nødløsningen, med mindre man vil la det gå 10-20 år til med seig kulturendring innenfra, sier Erlandsen.
LES OGSÅ: Opprør mot mannsdominans
– Får ikke muligheten
– Veldig mange kvinner kjenner på at kirken ikke gir dem muligheten. Fra sjelesorgen har jeg møtt mange dyktige kvinner som har gitt opp å bli forkynnere eller få lederstillinger i kirken, men som har fått bruke evnene sine andre steder, sa Marit Landrø til Vårt Land før jul.
Hun ble i 1994 den første kvinnelige forstander i Pinsebevegelsen.
LES OGSÅ: Kristelige mannskulturer
– Situasjonen er kritisk
Kvinnedebatten blusset opp i november da Ingvild Ofte Arntsen (26) rykket ut i spaltene til Korsets Seier. Hun mente pinsemenighetene mangler vilje til å løfte fram kvinner.
– Altfor ofte har jenter og unge kvinner møtt hindre som vi ikke trodde fantes i våre menigheter. Helt siden ungdomsskolen har jeg hatt lyst til å få mulighet til å forkynne, men i veldig liten grad fått det. Mens veldig mange gutter ved siden av meg har fått det, sa hun til avisen.
– Bare det at mange pinseledere stiller seg forundret til at denne samtalen har kommet på dagsorden, understreker hvor kritisk situasjonen er, sier Erlandsen.
LES OGSÅ: – Flere pinse-kvinner, takk