Nyheter

Human-Etisk Forbund ber KrF trekke religionsfagforslag

Human-Etisk Forbund oppfordrer Kristelig Folkeparti trekke forslaget til nytt religionsfag, KRLE.

Generalsekretær Kristin Mile og styreleder Tom Hedalen mener partiet vil vinne mye på det. Ifølge forbundets pressesjef Jens Brun-Pedersen opplyste KrF tirsdag at oppfordringen er videreformidlet til partiledelsen og fraksjonen, og inngår i innspillsmaterialet de har i saken.

I sin oppfordring skriver Mile og Hedalen at «mange, også kristne institusjoner, i sine høringsuttalelser har uttrykt at de synes det er uheldig at faget nok en gang blir gjenstand for uenighet og debatt».

LES OGSÅ: Ap: Putt kristen K i skuffen

Noen frykter at det igjen kan bli behov for meldinger om fritak og at noen vil ønske det gamle livssynsfaget tilbake. Andre har antydet at navneendringer kan føre til det motsatte av det KrF ønsker, fordi mer fritak vil gjøre at færre elever lærer mer om kristendommen, heter det.

De viser til at de også er kjent med at det innenfor partiet er delte meninger om klokskapen i forslaget om navneendringen.

LES OGSÅ: Rungende nei til KRLE

«Vi vil på denne bakgrunnen foreslå for KrF at dere trekker forslaget om navneendring av RLE-faget og innføring av en bestemt andel kristendom, som et bidrag til mer ro over faget. Vi er sikre på at KrF vil vinne mye respekt for en slik handling ut ifra den erkjennelsen at de faglige høringsinstansene nærmest er samstemmige i sine råd», skriver forbundets generalsekretær og styreleder.

LES OGSÅ: Religion får ny posisjon i Europas skoler

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter