Nyheter

«En beksvart dag»

– Vekker ubehagelige minner, sier Vebjørn Selbekk.

Det er ennå ikke avklart hva som motivet for angrepet på det franske satiremagasinet Charlie Hebdo. Flere medier siterer kilder som sier at to menn løp ut av lokalet og ropte «Gud er stor», noe som har fått flere til å spekulere i om dette er hevn for islam-satire.

LES MER: – Tolv drept i skyting i lokalene til fransk satirisk blad

Vebjørn Selbekk ble selv drapstruet da han publiserte de såkalte Muhammed-karikaturene i avisa Magazinet i 2006.

– Jeg er dypt sjokkert. Hvis dette er rettet mot Muhammed-karikaturene, har de fått sine første dødsofre blant europeisk pressefolk. Det er dypt tragisk og gjør et sterkt inntrykk på meg både som pressemann og medmenneske som har stått oppe i en lignende situasjon, sier Selbekk.

– Frykter du for din egen sikkerhet?

– Vi lever i en mer fredlig del av Europa, men det er klart at dette vekker minner om en tid som var veldig ubehagelig, sier Selbekk.

Langsinte

Selbekk understreker at det tok fire år fra William Nygaard publiserte Sataniske vers til han ble skutt.

– Det kan finnes langsinte mennesker der ute. Så man gjør seg noen tanker, sier han.

– Har du hatt kontakt med PST?

– Nei, det har jeg ikke.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Ber muslimer fordømme

Også Abid Q. Raja er opprørt over hendelsen i Paris. Venstre-politikeren oppfordrer muslimer til å fordømme terrorangrepet, skriver NTB.

– Skamfull handling i Paris. Profeten trenger ikke feige muslimer til å forsvare ham. Jeg oppfordrer på det sterkeste alle muslimer til å fordømme disse kvalmende handlingene, skriver Raja på Twitter.

Minst tolv mennesker ble drept og rundt 20 såret da to væpnede og maskerte menn tok seg inn i redaksjonslokalene til Charlie Hebdo.
Terrorangrepet blir knyttet til ekstrem islamisme, da magasinet i Paris ved flere tilfeller har publisert tegninger av Muhammad.

Vårt Land anbefaler

Mer fra: Nyheter