Nyheter

Bondevik tror søndagsåpent kan skade regjeringen

Ber fagbevegelsen, kirken og miljøbevegelsen mobilisere.

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) ber regjeringen droppe planen om å tillate søndagsåpne butikker. Han tror saken kan skade det borgerlige samarbeidet.

LES MER: Stopper blå plan om søndagsåpent

– Jeg uttaler meg ikke på vegne av KrF, men vil tro det blir en påkjenning for samarbeidsforholdet mellom regjeringspartiene og KrF om saken blir presset gjennom. Dette har nok regjeringen notert seg, sier Bondevik til Klassekampen.

LES MER: Widvey snart klar med søndagsåpen

Viktig kampsak

Selv om regjeringen ønsker å endre lovverket slik at det blir fritt fram for butikker å holde åpent på søndager, har den ennå ikke kommet med noe konkret forslag.

LES MER: Ber Widvey ta ekstrarunde om søndagsåpent

Mens Venstre støtter prinsippet, overlater partiet spørsmålet til kommunene. For Kristelig Folkeparti er dette en viktig kampsak.

LES MER: Igjen ser vi at regjeringen er på kollisjonskurs med flertallet i folket, skriver Jon Mange Lund

– Det beste vil være om regjeringen unnlater å legge fram forslag om søndagsåpne butikker, som blir avvist av en rekke folkelige organisasjoner, som fagbevegelsen, kirken og miljøbevegelsen. Jeg håper disse kan mobilisere sammen, slik at det blir en sterkest mulig allianse, sier Bondevik.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Folkelig engasjement

– Men selv om regjeringen skulle fremme et slikt forslag, er det mulig å slå det tilbake når saken kommer på høring. Jeg har så pass politisk erfaring at jeg vet at enhver regjering blir påvirket av et sterkt folkelig engasjement, uansett hva som står i partiprogrammet, sier Bondevik.

LES MER: Fortsatt flertall mot søndagsåpne matbutikker

NTB Nyheter

NTB nyheter

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter