Nyheter

Kailash rørt av Malalas blodige skoleuniform

Kailash Satyarthi og Malala Yousafzai åpnet torsdag fredsprisutstillingen på Nobels Fredssenter. Da Kailash fikk se Malalas blodstenkte skoleuniform, holdt han 17-åringen tett inntil seg.

– Du er så modig, du er så modig Malala. Det får fram tårer i øynene mine, sa Kailash og kysset henne flere ganger på hodet.

LES OGSÅ: 1.200-1.300 mennesker hyllet fredsprisvinnerne med fakkeltog

Fredsprisvinnerne har selv vært med på å bestemme hva som skal vises fram fra deres liv på utstillingen. Malalas del består blant annet av skoleuniformen hun hadde på seg da hun ble skutt i hodet av talibansoldater for to år siden. Den ble aldri vasket og har ligget hos Yousafzai-familien i Birmingham. Nå ligger den bak en spesiallagd monter på Nobels Fredssenter.

17-åringen ba selv Nobels Fredssenter om å stille den ut. I et par uker lå uniformen godt voktet i hvelvet på Nobelinstituttet sammen med de hemmeligstemplede dokumentene med navnene til de fredspris-nominerte.

LES OGSÅ: Ydmyk og stolt Malala takker for nobelprisen

Fotojournalisten Lynsey Addario har fulgt indiske Kailashs engasjement mot barnearbeid i hjemlandet. Kailashs del av utstillingen består blant annet av bilder under aksjoner hvor barnearbeidere hentes ut og på ulike sentre hvor barna blir tatt hånd om.

Utstillingen, som er gratis, blir åpnet for publikum fredag.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter