Nyheter

Tatoverte salme på høyre arm

Artisten Knut Anders Sørum tatoverte like godt favorittsalmen på underarmen.

På bildedelingstjenesten Instagram sender folk inn sine bilder med emnemerkelappen #nrksalme. Her er bilder av TV-skjerm med oppslått salmebok på bordet, bilde av kor på vei til NRKs salmemaraton i Trondheim, bilder av tre stykker (!) i senga som ser salme-TV på nettbrett og bilde av TV-sereere som synger i stua til TV-akkompagnement.

Se alle bildene som folk har sendt inn.

Underarmen

Et bilde som stikker seg ut er likevel bilde som artisten Knut Anders Sørum har tatt av sin egen underarm. Der har han fått tatovert inn en strofe fra favorittsalmen sin, nr. 490, «Salige visshet» – med teksten «Han er min glede, han er min sang».

«Er man i målgruppa om man har tatovert utdrag av 490 på armen?» spør Sørum på Twitter.

Twitterprofilen nrktrondelag svarer: «Det vil vi absolutt mene».

Sørum er begeistret for det spesielle TV-prosjektet på NRK2: «#nrksalme Dagen sakte-tv ble verdifullt! For en vanvittig salmeskatt og vi har, og for et vanvittig kult prosjekt! Applaus!!» skriver han på Twitter.

MGP-vinner

Sørum er fra Østre Toten og vant Melodi Grand Prix i 2004 med sangen «High». I den europeiske finalen havnet han på siste plass med tre poeng, alle fra Sverige.

Totningen er kjent for å være en god tolker av Alf Prøysens sanger, og i 2010 ga han ut sitt første soloalbum med tittelen Prøysen.

I et intervju med Vårt Land i 2010 fortalte Sørum at Prøysens viser hjalp ham ut av en vanskelig tid noen år tidligere:

- Jeg trodde ikke jeg noen gang skulle komme på beina igjen. Men en dag opplevde jeg det som om Prøysen satte seg ned på armlenet på stolen min, og snakka til meg med den varme- og rolige stemmen sin. Jeg husker det slo meg at jeg kanskje skulle få en dag i mårå likevel, smiler Knut Anders Sørum.

Kjærlighetssorgen

Hvorfor kom krisen?

- Jeg møtte den store altoppslukende kjærlighetssorgen, den forbudte og håpløse, den man nesten bare ser i romaner eller på film. Sammen med stort arbeidspress, alvorlig sykdom i familien, og mange tanker rundt tro og tvil, ble det veldig mye på én gang. Jeg fungerte greit i kristne miljøer, men fikk også en identitetskrise i forhold til min plass blant de troende.

Sørum opplevde at flere av synspunktene i tradisjonell norsk kristendom ikke nødvendigvis stemte med det Gud hadde vist ham i livet hans.

Opprørt

- Hvordan er det gått med troen etter den tunge perioden?

- Den har holdt. Jesus har aldri sviktet meg. Jeg er fremdeles opprørt over det nokså lukkede menighetssystemet som var med på å utløse problemene jeg fikk, men nå har jeg funnet roen i statskirkemenigheten min på Toten, sa Knut Anders Sørum

I 2013 kom andre album – Ting flyt.

Fader vår

Det er nok ikke mange i verden som tatovererer salmestrofer på kroppen. Hva med Fader vår? Langs ryggraden har Helene Rask, tidligere glamour-modelle fra Nesodden, fått tatovert Herrens bønn. Litt vanskelig å lese hvis hun glemmer teksten, muligens…?

Les mer om mer disse temaene:

Kjell Kvamme

Kjell Kvamme

Kjell Kvamme er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land. Han har arbeidet i Vårt Land siden 1996 og har tidligere vært deskjournalist, presentasjonssjef og nyhetsleder i avisa. Han skriver blant annet om forfulgte grupper, religiøse minoriteter og menneskerettigheter.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter