Nyheter

Jonas Gahr Støre, hva betyr Jesus for deg?

Pastor Erik Andreassen inviterte Ap-lederen til første adventshow i kirken sin

– Gjennom gode samtaler ønsker vi å vise at juleevangeliet er relevant for alle mennesker.

Det sier Erik Andreassen, pastor i Oslo misjonskirke Betlehem. De tre kommende søndagene skal han være samtaleleder under menighetens adventsgudstjenester.

Mellom salmesang og bønn dukker det opp en rekke kjente ansikter på podiet. Filosof Henrik Syse, humorist Hege Schøyen og artist Trygve Skaug er blant gjestene som har takket ja til å reflektere omkring temaer hentet fra juleevangeliet.

Makt og avmakt

Søndag står Jonas Gahr Støre (Ap), Knut Arild Hareide (KrF) og grunnlegger av Aid in Action, Anne Louise Hübert, på gjestelista.

– Det er mange spennende temaer som ligger i julehistorien, bare man graver litt dypere. På søndag tar vi utgangspunkt i juleevangeliets beskrivelser av makt og avmakt. De finner du i historien om den mektige kong Herodes som innkaller til manntall og driver skatteinnkreving. Du har han på herberget som lukker døra fordi det er fullt. Du har Jesus på flukt med familien. Og det er Gud som er allmektig, men som velger å bli et lite barn helt avhengig av andre

Annerledes spørsmål

– Hvordan har du tenkt å holde trekløveret Støre, Hareide og Hübert i tøylene?

– Dette er tre veldig talentfulle mennesker med mye engasjement. Når det gjelder Hareide og Støre, blir utfordringen å få til noe annet enn en vanlig partilederdebatt. Det tror jeg vi skal få til. Både settingen og spørsmålene er annerledes. Vi har også understreket for dem at dette ikke er et valgmøte og at partipolitikk ikke er på agendaen.

– Hva ønsker du å spørre dem om?

– Det blir spennende å finne ut hva budskapet om Jesus betyr for dem personlig og for den rollen de har, og hvordan de takler å ha så mye makt og innflytelse.

Kan anklages

Dette er andre år på rad at menigheten arrangerer adventsgudstjenester med profilerte gjester.

– Er det kjendisene eller budskapet som trekker?

– Det er et godt spørsmål og noe som vi hele tiden kjemper litt med. Vi kan absolutt anklages for å spille på kjendiser, men vi prøver ikke å hausse dette aspektet for mye opp. Dette skal være en gudstjeneste hvor vi er tydelige på formidlingen av Gud. Dessuten er viktigere for oss å ha noen som har noe viktig å formidle, enn at personen er kjent, sier Andreassen.

Han tror samtidig at kjendisgjestene kan gjøre det lettere å invitere med seg en venn eller kollega til menigheten.

– Å vite at Jonas Gahr Støre eller Helge Schøyen kommer, gjør nok at mange tenker at «ja, da er det jo trygt», sier Andreassen.

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter