Nyheter

TV-gudstjeneste banker Skavlan og Downton Abbey

Svenske nettseere foretrekker Hillsong framfor talkshow og kostymedrama.

– Det har aldri skjedd før at en gudstjeneste er på toppen på denne måten, sier Robert Lundin, webredaktør i SVT til den svenske avisen Dagen.

Gudstjenesten fra Hillsong-menigheten i Stockholm sist søndag topper listen over antall visninger og delinger i sosiale medier på SVT Play, en applikasjon som lar deg se programmer og sendinger fra den svenske TV-kanalen når du selv ønsker det.

Nøyaktig hvor mange som har sett programmet finnes ingen statistikk på ennå, men både Skavlan og Dowton Abbey må se seg slått.

Overrasket

Det er første gang Hillsong-forsamlingen i Stockholm var med på en gudstjeneste på den svenske kanalen forrige søndag. Pastor Andreas Nielsen forteller til avisen at han er overrasket over at så mange har sett programmet.

– Ja, dette er ikke noe vi forventet. Vi har blitt nedringt av folk som ønsker å takke oss, og mange har også tatt kontakt med oss direkte. Det er gledelig og litt overraskende, sier pastoren til avisen.

– Hva sier de som har kontaktet deg direkte?

– De sier at de har fått håp og at de har forstått budskapet om Jesus. Det er personlige historier om at folk har blitt styrket og berørt, sier Nielsen.

Flere sendinger

Mange av dem som så programmet har også delt det videre på Twitter, Facebook og Google+. Det har ført til at programmet har blitt spredt ytterligere.

– Vi vet at mange har likt programmet på Facebook, men det er ikke noe vi har oppfordret folk til å gjøre, sier pastoren.

I september gjorde Hillsong i Stockholm opptak av fire gudstjenester for SVT. De resterende tre programmene sendes de neste tre søndagene.

Kristelig Pressekontor

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter