Nyheter

– Jeg skjønner det kan virke underlig

Listen over hvordan Oslo-OL skal behandle IOC-medlemmer har mange originale krav.

Oslo (NTB): Deriblant en cocktailmottakelse på Slottet og egne OL-filer på motorveiene.

Den internasjonale olympiske komité (IOC) har over 7.000 sider med krav og spesifikasjoner til Oslo som søkerby. En rekke av kravene som VG har fått tilgang til, harmonerer heller dårlig med visjonen om et nøkternt OL i Oslo.

LES OGSÅ: Billig-OL fire milliarder dyrere enn antatt

Blant annet forlanger IOC-medlemmene å få møte Kong Harald før åpningsseremonien. Etterpå skal de ha cocktailmottakelse, hvor drinkene skal betales av Kongehuset eller eventuelt den norske OL-komiteen.

– Jeg skjønner at mange av disse punktene kan fremstå som underlige, sier byrådsleder Stian Berger Røsland (H), som er leder for søkerkomiteen.

IOC-medlemmene forlanger også at det opprettes egne OL-felt på alle veier hvor IOC-toppene ferdes, at trafikklys tilpasses slik at OL-trafikken blir prioritert, og at det er egne innganger for IOC-medlemmene på flyplassen.

LES OGSÅ: Oslo - en hjerteløs by

Videre skal det være kontinuerlig tilgang på mat og drikke av høy kvalitet, og barene på IOC-hotellene må være oppe ekstra sent.

Hvor mange av disse kravene IOC til slutt vil få gjennomslag for hvis OL blir tildelt Oslo, avhenger av forhandlingene mellom Oslo og IOC hvis Stortinget gir statsgaranti.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter