Nyheter

Willoch langer ut mot Israel

Tidligere statsminister og Høyre-leder Kåre Willoch (85) kaller Israels bombing på Gazastripen for meningsløs og grotesk.

Willoch, som for tiden er på ferie i Grimstad, reagerer sterkt på eskaleringen på Gazastripen de siste dagene. Han viser til de godt over 200 drepte palestinerne og de langt flere sårede. Han reagerer også på at nødhjelpsforsyninger har blitt stanset.

– Dette er et meningsløst, grotesk bombardement av tettbefolkede områder for å få lov til å fortsette blokaden, sier Willoch til Dagsavisen.

LES OGSÅ: Israelske bakkestyrker går inn på Gazastripen

På spørsmål om ikke Israel har rett til å forsvare seg mot rakettangrep fra Gazastripen, svarer Willoch, som tidligere ledet en Israel-vennlig regjering, slik:

– Jo, absolutt. Men retten til å forsvare seg er veldig grei. Israel vet at hvis de gir opp blokaden av Gaza og holder opp med okkupasjonen, vil man få en ordning som fører til en endelig slutt på fiendskapet mellom palestinere og israelere. Årsaken til uroen er blokaden og okkupasjonen. Og det er der løsningen ligger, sier Willoch.

Willoch trekker samtidig fram at det er et lyspunkt når stadig flere jøder, både i og utenfor Israel, gir uttrykk for kritikk overfor Israels fremgangsmåte. Derimot vil en fortsettelse av dagens kurs være en vei til katastrofe for Israel, med mer hat og forakt, mener Willoch, som sier det derfor haster med å få på plass en endelig fredsløsning.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter