Nyheter

Israel-venner øker oppslutningen i Norge

Til tross for internasjonale fordømmelser av Israels offensiv mot Gazastripen.

Nye medlemmer har den siste uken strømmet til organisasjonen Med Israel For Fred (Miff).

– Det er tydelig at denne konflikten gjør at folk føler et ekstra behov for å melde seg inn i Miff. Jeg tror mange ser at det er viktig med en sterk stemme som kan være korrektiv til det bildet NRK og mange andre store medier melder om konflikten, sier Miffs daglige leder Conrad Myrland til Stavanger Aftenblad.

LES OGSÅ: Israelske bakkestyrker går inn på Gazastripen

Miff hadde torsdag ettermiddag 7.179 medlemmer, en økning på 264 betalende medlemmer siden 11. juni. De aller fleste av de 264 har kommet i løpet av den siste uken, ifølge Myrland, og han forteller at veksten er størst i Rogaland.

– I Rogaland er det mange med et konservativt politisk grunnsyn, og det er et høyere religiøst engasjement. Selv om vi er religiøst nøytrale, er det mange medlemmer fra frikirkelig hold og bedehusmiljøet, som står sterkt i Rogaland, sier Myrland.

LES OGSÅ: Willoch langer ut mot Israel

Han mener dette også kjennetegner Aust-Agder, Vest-Agder og Telemark, der andelen Miff-medlemmer i forhold til befolkningen er enda større enn i Rogaland. I motsatt ende av skalaen ligger Finnmark, med totalt 72 Miff-medlemmer.

LES OGSÅ: NRK: – Økt strøm av hatytringer mot journalister

NTB Nyheter

NTB nyheter

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter