Nyheter

Israelske bakkestyrker går inn på Gazastripen

Ordren er gitt av Benjamin Netanyahu.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har beordret militæret til å starte en bakkeoffensiv på Gazastripen.

Det skriver Netanyahu i en offisiell uttalelse torsdag kveld.

Israel startet i forrige uke luftoffensiven «Protective Edge», som hittil har krevd rundt 240 palestinske liv. På israelsk side er én person drept.

Netanyahu og hans forsvarsminister har nå instruert det israelske forsvaret om å gå inn på Gazastripen allerede natt til fredag. Forsvaret bekrefter at offensiven er i gang.

Offensiven i gang. «Etter ti dager med angrep fra Hamas mot land, luft og sjø og gjentatte avvisninger av tilbud om deeskalering av situasjonen, har det israelske forsvaret startet en bakkeoperasjon på Gazastripen», heter det i en pressemelding.

«Målet som Israels regjering har definert, er å etablere en virkelighet hvor israelske innbyggere kan leve i sikkerhet uten vedvarende vilkårlig terror, samtidig som Hamas' terrorinfrastruktur skal rammes hardt», skriver forsvaret videre.

Det er imidlertid ikke et mål å styrte Hamas, som har makten på Gazastripen, presiserer en militærtalsmann.

Beboere og journalister på Gazastripen meldte torsdag kveld om tungt bombardement med artilleriild i grenseområdene.

Skal ødelegge tunneler. Netanyahu oppgir i sin uttalelse at et mål også er å ødelegge tunneler som palestinere har gravd mot israelsk territorium.

Torsdag morgen skal 13 palestinske krigere ha tatt seg inn i Israel gjennom en tunnel under den sørlige delen av grensen mellom landet og enklaven.

De militante palestinerne var på vei mot en israelsk kibbutz da de ble oppdaget, ifølge det israelske forsvaret. Israelske styrker drepte én av palestinerne før resten flyktet tilbake til Gaza gjennom tunnelen.

Hendelsen fant sted like før en fem timer lang våpenhvile torsdag for å gi palestinere på Gazastripen et pusterom til å skaffe seg forsyninger.

Kampene ble gjenopptatt kort tid etter våpenhvilens utløp, og den ble også brutt med enkelte rakettangrep fra palestinsk side.

NTB Nyheter

NTB nyheter

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter