Skolen rives og slites om trosfag

Lærere frykter å undervise feil eller for nært. Noen mener faget er blitt terapi. Andre synes det er for tørt til å lære om tro. Vårt Land har sett nærmere på RLE.

Lærer Suganthy Kulat­hilagan mener RLE-faget er viktig for at niåringene på Hallagerbakken skal forstå og respektere hverandre.
Publisert Sist oppdatert

Norsk skolevesen vokste ut av 
kirken. Barn skulle lære det nødvendige for å kunne konfirmeres. I dag er det lite igjen av dette på Hallagerbakken skole, sørøst i Oslo. Religion er ikke begrunnelsen for skolen, men ett av mange fag. Og ved pultene sitter kristne, hinduer, muslimer og buddhister side om side.

– Selv er jeg hindu. Men jeg kan ikke trekke inn mine private meninger når jeg underviser. Jeg må ta på meg «lærerfrakken», forteller RLE-lærer Suganthy Kulathilagan.

Etter to tiår med forvirring og krangel om religionsfaget i skolen, blåser det nok en gang opp til storm: Da Norge fikk ny regjering i fjor høst, fikk KrF gjennomslag for sitt krav om at en ekstra K for kristendom. Nå skal RLE bli til KRLE, og faget skal ha 55 prosent kristendom. Lærere og fagmiljøet bønnfaller derimot politikerne om ro. De mener det er helt andre ting som trengs:

For å lese saken må du være abonnent

Bestill abonnement her

KJØP