Nyheter

Liverpools gullkamp kolliderte med konfirmasjon

Prest flyttet konfirmasjon – godtok at kampen Liverpool-Newcastle var viktigere.

11. mai kan det hele bli avgjort i engelsk toppfotball: Liverpool kan bli ligamester for første gang på 24 år. Akkurat den opplevelsen ville de lidenskapelige Liverpool-supporterne Monia Myhre og Tor Johannesen fra Jevnaker ha med seg. Og de fikk billetter til toppkampen.

Kollisjon. Men for en måned siden oppdaget de at akkurat denne maihelgen var den en annen stor begivenhet i familien. Datteren Lena Myhre Johannessen skulle konfirmeres.

– Jeg hadde ansvaret for å ordne med konfirmasjon, og pappaen i huset skulle ordne fotballbillettene. Og av en eller annen grunn klarte vi å unngå å snakke om datoen, vi var begge så sikre på at det ikke var samtidig, sier Monia Myhre til nrk.no

– Alle følte at dagen ville bli vanskelig, uansett. For hadde de holdt seg hjemme måtte vi jo alle se kampen på TV. Hva skulle vi gjøre med gjestene da, spør den hensynsfulle datteren. Som også er stor Liverpool-supporter.

Flyttet konfirmasjonen. Hun stod for løsningen: Flytte konfirmasjonen.

– Jeg så at de ble mer og mer lei seg, og jeg tenkte at dette går ikke. Så derfor foreslo jeg å flytte konfirmasjonen, slik at de kunne få reise. Dette betyr så veldig mye for dem.

Da mor kontaktet menighetskontoret og presten, ble hun positivt overrasket over fleksibiliteten som ble utvist fra prestens side:

– Han siterte paven om at fotball også kan være viktig. Dessuten sa han at han hadde stor respekt for det båndet som en felles lidenskap i en familie skaper.

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter