Nyheter

Nyvalgt Vedum: Sp dør ikke ut

Den nye Sp-sjefen ber om samling. Vil i regjering etter neste valg.

Med gjenvalg av Ola Borten Moe som første nestleder og Anne Beathe Tvinnereim som den tredje i partitoppen, satser Trygve Slagsvold Vedum på ro i partiet.

– Vi er et stort lag. Jeg klarer ikke dette alene – men vi skal klare det sammen, sa Vedum til applaus ved avslutningen av det ekstraordinære landsmøtet.

LES MER: [http://www.vl.no/samfunn/ola-borten-moe-gjenvalgt-som-sp-nestleder/ Ola Borten Moe gjenvalgt som Sp-nestleder]

Drama. Sps nestlederdrama er over etter at Borten Moe vant over Tvinnereim i en avstemningsthriller.

Men Tvinnereim fikk likevel posten som 2. nestleder i partiet. Etter å ha fått lederklubba av Liv Signe Navarsete, staket Vedum ut kursen.

– Vi eksisterer ikke for å gi andre makt. Senterpartiet eksisterer fordi vi tror på våre ideer – og fordi vi har et oppdrag for våre barnebarn, sa han.

Regjering. Og målene er ikke små: Det er Sps ideer som skal være dominerende når det forhandles ny regjeringserklæring etter neste stortingsvalg.

– Da skal Senterpartiet igjen være et regjeringsparti.

Oppgjør. Han tok et oppgjør med fordommer rundt partiet. Både om at Senterpartiet er umoderne og at tiden egentlig er forbi for et slikt parti. Spesielt etter all striden Sp har vært igjennom:

– Ryktene om vår død er betydelig overdrevet, sa Vedum.

Moderne. Han er sikker på at det er andre enn bønder og distriktsbefolkning som vil ta hele Norge i bruk.

– Det er ikke umoderne å sette tæring etter næring – å ikke forbruke alt i en generasjon, sa han og fortsatte:

– Det er ikke umoderne å ville ha en verden hvor ikke en uhemmet markedsliberalisme får lov til å ødelegge for mennesker som ønsker velferd, arbeid og framtid for barna sine, sa Vedum.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter