Nyheter

Rubler og russiske aksjer i fritt fall

Kursen har aldri vært så lav.

Kursen på russiske rubler har falt til et historisk bunnivå som følge av uroen mellom Russland og Ukraina. Aksjekursene har falt med over 9 prosent på børsen i Moskva.

Samtidig setter Russlands sentralbank uventet opp sin styringsrente fra 5,5 til 7,0 prosent. Ifølge Bank Rossij trådte kursøkningen i kraft fra klokken 8 norsk tid mandag, i et forsøk på å begrense de økonomiske ringvirkningene av krisen rundt Ukraina.

– Hensikten med beslutningen er å avverge faren for inflasjon og trygge den økonomiske stabiliteten i en situasjon med uro i finansmarkedene, het det i en kunngjøring fra banken. Ukraina ble ikke nevnt ved navn i denne kunngjøringen.

MICEX-indeksen på børsen i den russiske hovedstaden var ned over 9 prosent ved åpningstid mandag, mens en annen viktig indeks, RTS, var ned over 10 prosent. Rubelen ble notert til 50 mot euro, det laveste nivået noensinne, og til 36,85 mot dollar.

Nyhetsbyrået AFP meldte om «panikk» blant enkelte russiske investorer av frykt for en russisk militær intervensjon i Ukraina. Også på de asiatiske børsene var det tydelige tegn til uro over situasjonen mandag. (©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter