Nyheter

Flertall stiller seg bak Borten Moe

51 grasrot-prosent vil han skal fortsette som nestleder.

Et flertall på grasrota i Senterpartiet svarer ja på spørsmål om Ola Borten Moe bør fortsette som nestleder i partiet. Det går fram av en rundspørring Dagbladet har foretatt.

51,3 prosent av de spurte mener Borten Moe bør fortsette som nestleder mens 38,8 prosent mener han bør trekke seg som nestlederkandidat, viser Dagbladets undersøkelse.

Støttespillere. 1.194 personer i Senterpartiet har mottatt undersøkelsen og 371 av disse har svart anonymt. Et stort flertall av de som har svart, har oppgitt at de har kommunestyreverv, at de sitter i lokallagsstyrer eller er lokallagsledere.

Denne helgen er det årsmøter i seks fylkeslag: Aust-Agder, Oslo, Oppland, Hordaland, Nordland og Troms. Dermed kan Borten Moes framtid i partiet avgjøres i disse dager.

Det er ventet at han får støtte i Troms, der han har profilerte støttespillere som Sandra Borch og påtroppende fylkesleder Irene Lange Nordahl.

Ikke i Oslo. Et enstemmig styre i Senterpartiets fylkeslag i Nordland ønsker at Ola Borten Moe skal fortsette som nestleder i partiet. Det ble klart da fylkeslaget hadde årsmøte i Bodø lørdag.

I Hordaland sier fylkesleder Jostein Ljones at de ennå ikke har konkludert, og at fylkesstyret vil vedta sitt innspill til valgkomiteen til uken.

Også i Oppland kan det se ut til at Borten Moe får støtte, men ikke i Oslo, ifølge Dagbladet.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter