Nyheter

– Reservasjonsleger er drittsekker

Studentleder mener reservasjonsleger bør ligge unna studentsamskipnaden.

– Du er en drittsekk hvis du tar jobb som lege i SiO og ønsker å reservere deg mot abort, sa leder i Velferdstinget Kaia Marie Rosseland under en debatt om reservasjonsretten nylig, skriver Universitas.

Fram til nå har legene tilknyttet studentskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) ikke kunnet reservere seg mot å henvise til abort. Det kan det bli en endring på med helseminister Bent Høies lovforslag. Det er dette Rosseland reagerer på.

– Når unge kvinner kommer til sin fastlege, ønsker vi at de skal bli møtt med en hjelpende hånd, ikke av moraliserende leger. Det motsatte er ekstremt synd når de fleste av pasientene til SiO er så unge, sier Rosseland, ifølge Universitas.

KrF-er Hanne Marie Pedersen-Eriksen er rasende over ordbruken til studentlederen.

– Å kalle slike mennesker for drittsekker er stygt. Jeg kan også bruke ordet forkastelig, sier hun.

– Ordet jeg brukte er jo ikke så fint, men det gir en kort forklaring på en ellers lang forklaring og beskriver det vi mener, svarer Rosseland.

Vårt Land anbefaler

1

Mer fra: Nyheter