Nyheter

Lippestad tildeles Livsvernpris

Ekteparet får heder for å vise fram sin mangfoldige familie.

Menneskeverds Livsvernpris 2014 går til Signe Husebye Lippestad og Geir Lippestad.

Livsvernprisen deles hvert år ut til personer eller organisasjoner som har bidratt positivt til å verne om menneskeverdet.

I juryens begrunnelse heter det blant annet at både Signe Husebye Lippestad og Geir Lippestad i offentligheten har bidratt til å synliggjøre at menneskeverd gjelder alle mennesker, uansett handling eller bakgrunn.

Geir Lippestad sier han blir stolt av at Menneskeverd vurderer han og hans kone slik.

– Vi er en mangfoldig familie med barn med ulik form. For oss har det blitt en viktig del av livet å kunne se mennesker og verdien i den enkelte, sier Lippestad.

Generalsekretær i Menneskeverd, Liv Kjersti S. Thoresen, sier at parets engasjement for mennesker med nedsatt funksjonsevne er forbilledlig.

– Svært inspirerende er også deres arbeid for mangfoldet og for inkludering av funksjonshemmede i arbeidsliv og medier, sier Thoresen.

Folkebevegelsen For Livsrett og Menneskeverd ble dannet i 1981 etter Folkeaksjonen mot fri abort la ned sitt arbeid etter at dagens abortlov ble vedtatt i 1978. I 2002 slo de seg sammen med antiabort-organisasjonen Norsk Pro Vita, og dannet Menneskeverd.

Prisutdelingen finner sted 3. februar i Oslo. (©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter