Nyheter

‘Kontantstøtten bidrar til barnefattigdom’

Politikerne klarer ikke å få ned andelen fattige barn i Norge. Kontantstøtten har en vesentlig del av skylden, ifølge organisasjonen Voksne for barn.

Økningen i kontantstøtten, som Høyre/Frp-regjeringen er blitt enige med Kristelig Folkeparti og Venstre om, er både «politisk og etisk helt forkastelig», fastslår generalsekretær Randi Talseth i Voksne for barn overfor P4. Hun mener den bidrar til å gjøre det vanskeligere å løfte barn ut av fattigdom.

– Vi må sørge for at denne gruppen også får ta del i den velferdsutviklingen vi har skapt, sier Talseth.

I rapporten «Barn i Norge – Barnefattigdom og utenforskap», som Talseth overleverer barne-, inkluderings- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) onsdag, framgår det at de politiske grepene som er tatt for å få bukt med barnefattigdom ikke virker – og at andre familie- og sosialpolitiske grep bidrar til å befeste fattigdomsproblemet.

Talseth fastholder at kontantstøtten står i en særstilling. Den rammer barn i fattige familier spesielt hardt, forsterker utenforskap og svekker integrering, ifølge rapporten.

– Disse barna rammes spesielt fordi det gjerne er de som har lav inntekt eller som står utenfor arbeidslivet, som da får betalt for å ikke bruke barnehager, sier hun.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter