Nyheter

KrF-topper ser Frp-samarbeid som lite sannsynlig

... men Knut Arild Hareide holder døren på gløtt.

Flere KrF-topper mener et samarbeid med Fremskrittspartiet i en eventuell borgerlig regjering etter valget er lite sannsynlig. Partileder Knut Arild Hareide holder imidlertid døra for Frp på gløtt.

KrF vedtok i fjor at et regjeringssamarbeid med Frp er «lite sannsynlig». Flere partitopper mener ifølge VG at dette gir Hareide rom til å gå ut før valget og utelukke et samarbeid med Frp.

LES OGSÅ: Hareide og Skei Grande danner front mot Frp

– Jeg mener at avstanden til Frp ikke har økt, men den er fortsatt veldig stor, sier Hareide til VG.

Han sier han fastholder at det fortsatt er forholdsvis lite sannsynlig at KrF kan sitte i regjering med Siv Jensens mannskap.

LES OGSÅ: Frp vil avvikle all trosstøtte

Geir Bekkevold, KrF-representant fra Telemark, er blant partitoppene som mener avstanden mellom de to partiene øker.

– Landsstyret sa allerede i fjor høst at det er lite sannsynlig at KrF kan sitte i regjering med Frp. Ingen må tro at ikke Frp vil kjempe for å få gjennomslag for sin politikk etter valget. Jeg konstaterer at avstanden er økende, spesielt nå når de har offentliggjort sine tanker om asylpolitikk og innvandring, sier han.

LES OGSÅ: 'Frp gjør innvandrere til annenrangs borgere'

Ifølge VG bekrefter flere kilder i KrF at partiet har lagt et totrinnsløp for et regjeringssamarbeid etter stortingsvalget. Høyre, KrF, Venstre og Frp vil umiddelbart etter valget sette seg ned for å avklare hvordan partiene stiller seg til et samarbeid som kan avløse den rødgrønne regjeringen. I denne sonderingsrunden vil KrF forsøke å få Høyre til å velge sentrum framfor Frp.

Dersom dette ikke er mulig, og Høyre og Frp går i forpliktende regjeringsforhandlinger, vil KrF bidra til at det settes inn en ny borgerlig regjering, men som de selv ikke deltar i.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter