Nyheter

Fikk mobilregning på 300.000 kroner

Svensk toppsjef nekter å gå av.

Den svenske Arbetsförmedlingens direktør risikerer å få sparken etter at hun fikk en telefonregning på over 300.000 svenske kroner. På en pressekonferanse fredag ettermiddag gjorde Angeles Bermudez-Svankvist det klart han hun fortsetter som direktør for Arbetsförmedlingen.

LES OGSÅ: Giske sjokkert over egen mobilregning

– Det er business as usual, sa hun etter at styremedlem Joachim Berner tidligere på dagen uttalte at Bermudez-Svankvist ikke lenger har tillit i ledelsen.

Aftonbladet avslørte fredag at hun har surfet og ringt for 310.000 kroner fra sin mobiltelefon, men Berner mener mistilliten ikke har sammenheng med telefonregningen.

– Styret har ikke lenger tillit til ledelsen, blant annet Bermudez-Svankvist, Men det har ingenting med den høye mobilregningen å gjøre, sier han.

– Signalene vi har fått er at vi kanskje ikke leverer det vi forventer å levere, sier styreleder Christina Johansson til det svenske nyhetsbyrået TT.

Bermudez-Svankvist er en av de best betalte av regjeringens utpekte sjefer, med en månedslønn på 142.000 kroner.

Det er nå opp til regjeringen om hun får sitte videre. Sveriges finansminister Anders Borg vil foreløpig ikke ta stilling i saken.

– Regjeringen skal komme tilbake til saken når vi har fått samlet informasjon om hva som har skjedd, sier han.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter