Nyheter

Bondevik har jobbet for å frigi Moland og French

Kjell Magne Bondevik har involvert blant andre tidligere USA-president Jimmy Carter.

Den tidligere KrF-statsministeren ble kontaktet av Joshua Frenchs mor, Kari Hilde French, for over et år siden. Han har gjennom sine kontakter prøvd å få fortgang i soningsoverføringen, uten å få noe svar, melder VG.

LES OGSÅ: Kontakt på ministernivå om Moland og French

Bondevik har blant annet sendt et brev til Kongos president Joseph Kabila via søsteren Jaynet, som er medlem av Kongos nasjonalforsamling, og som han har møtt i USA.

– Vi snakket sammen om saken. På et annet møte, i Washington D.C, møtte jeg statsministeren i Kongo. Da Kari Hilde var i Kongo i sommer, sendte jeg med henne brev til Jaynet, og til president Kabila. Jeg har fått bekreftet at brevene kom fram, sier Kjell Magne Bondevik.

LES OGSÅ: Moland funnet død på fengselscellen

Jimmy Carter lovet Bondevik å vurdere om hans medarbeidere i Kongo-spørsmål kunne bistå de norske fangene. Heller ikke dette førte fram. Bondevik tror Kongos president er bekymret for hvilke reaksjoner benådning eller frigivelse ville medført fra folket.

– Saken har fått et så tragisk utfall, og det er kanskje lettere å gjøre noe for French. Jeg vil gjerne bidra, hvis jeg kan. UD er informert om mitt arbeid, sier han.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter