Nyheter

Bekymret over selvmord blant israelske soldater

123 israelske soldater har begått selvmord de siste seks årene, og en stor andel av dem var innvandrere. Det bekymrer Israels folkevalgte.

Dyster statistikk i en ny rapport utarbeidet for nasjonalforsamlingen Knesset viser at 110 unge menn og 13 unge kvinner tok livet sitt mens de tjenestegjorde i det israelske forsvaret i perioden fra 2007 til og med 2012, skriver Haaretz.

37 prosent av dem som begikk selvmord var ikke født i Israel. Av disse hadde 25 innvandret fra Øst-Europa og ti fra Etiopia.

Selvmordsraten blant soldater som har immigrert fra det tidligere Sovjetunionen er ifølge Knesset-rapporten dobbelt så høy som blant israelskfødte soldater, mens raten blant immigranter fra Etiopia er mellom fem og ti ganger så høy.

Alvorlig problem. – Selvmordsraten blant etiopiske jøder er høy og det tyder på et alvorlig problem, sier Yoel Razbozov som leder komiteen for innvandring og integrering i den israelske nasjonalforsamlingen.

Razbozov vil nå innkalle til et hastemøte i komiteen for å diskutere den nye selvmordsrapporten.

– Det fins soldater som ikke har noen, og nye immigranter som ofte er i en svært vanskelig situasjon. Disse soldatene kommer til tider til et punkt der de føler seg totalt hjelpeløse, sier Razbozov.

– Vi må finne ut hvordan forsvaret ser på dette problemet og vi må vurdere hvordan vi skal løse det, sier han.

Vanligste dødsårsak. Statistikk fra det israelske forsvaret viser at antallet selvmord blant soldater synker, men bekrefter at selvmord de siste tre årene har vært den vanligste dødsårsaken blant israelske soldater.

Forsvaret har selv forsøkt å finne årsaken til at så mange israelske soldater tar sitt eget liv, men uten å komme fram til noe entydig svar.

67 prosent av soldatene som tok sitt eget liv i årene 2009 til 2011 var ikke mentalt syke og led ikke av depresjon, konkluderer det israelske forsvaret.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter