Nyheter

100-åringer ga kongeparet tips om aktiv alderdom

Kong Harald og dronning Sonja var som ungdom å regne da de besøkte Modum.

Etter eget ønske møtte kong Harald og dronning Sonja mange aktive eldre fra Modum tirsdag. Kongeparet er for ungdom å regne mot 100-åringene i kommunen.

Kongeparet tilbrakte tirsdag ettermiddag i Buskerud-kommunen for å høre om kommunens arbeid for god helse og en aktiv alderdom. Den viktigste delen av besøket var møtet med en aktiv seniorbefolkning, representert ved fire av Modums 100-åringer.

Rene ungdommen. Ifølge ordfører Terje Bråthen er det kongen og dronningen selv som har ønsket å høre om hva det er som gjør at kommunen har flere innbyggere som har levd et tresifret antall år.

– Bygda vår har kvaliteter som gjør at folk lever lenger. Kongeparet er for ungdom å regne sammenlignet med de eldste her, slår ordføreren fast overfor NTB.

Besøket startet i Vingen, på toppen av Vikersund hoppanlegg. Kong Harald og dronning Sonja møtte deretter 100-åringene sammen med deres pårørende. Så bar det blant annet til Frisklivssentralen på Furumo for en orientering, og et møte med aktive eldre.

Forbilder. – Tror du de plukket opp noen tips?

– De er absolutt i aldersgruppa vi retter oss mot når vi jobber for aktiv alderdom. Men snakker man om hvordan man skal legge grunnlaget for en god alderdom, er kongeparet allerede svært gode forbilder selv: De jobber, reiser og er aktive på fritida, sier Bråthen.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter