Nyheter

Tyske kristeligdemokrater krangler om Guds kjønn

Det ble bråk blant tyske politikere da familieministeren omtalte Gud i intetkjønn.

Den tyske familieministeren Kristina Schröder har sagt at det ikke er sikkert at Gud er mann. Slikt tøys vil noen av hennes kvinnelige partikolleger ikke vite av.

Schröder, fra det kristeligdemokratiske partiet CDU, har riktignok ikke gått så langt som til å påstå at Gud er kvinne.

Men i et intervju sa hun at man, på tysk, også kunne si «das Gott», altså omtale Gud i intetkjønn. Noen vil kanskje mene at det er å gå enda lenger enn å åpne for at Gud er kvinne.

Målløs. – Dette tøyset gjør meg målløs, sier Christine Haderthauer, sosialminister i delstaten Bayern og fra søsterpartiet CSU.

– Jeg synes det er trist om våre barn på grunn av usikkerhet og ren politisk korrekthet skal bli fratatt de sterke bildene, som er så viktige for deres fantasi, tilføyer hun i et intervju med tabloidavisen Bild.

Statssekretæren i miljøverndepartementet i Berlin, Katharina Reiche, synes ideen til partivenninnen er absurd.

– Den kjære Gud forblir den kjære Gud, sier hun.

Og CDU-medlem Stefan Mayer i Forbundsdagen synes det er bortkastet å bruke tid på håpløse debatter.

– Ministeren burde heller for en gangs skyld gjøre jobben sin, sier han.

Voksne snubler. Ministeren selv åpner selv for at hun kanskje skulle gjort noe annet enn å svare på spørsmålet fra ukeavisen Die Zeit, som lurte på hvordan hun forklarte småjenter hvorfor det heter «der Gott» og ikke «die Gott».

– Da jeg svarte, tenkte jeg kanskje for mye på småpikene og ikke på de mange voksne som snubler i ordene mine, sier hun.

Men hun får hjelp fra framtredende hold. Pave Benedikt skal ha sagt at Gud verken er mann eller kvinne. Og lederen for det katolske bispekommisariatet i Berlin, prelat Karl Justin, sier til avisen Saarbrücker Zeitungs lørdagsutgave:

– Spørsmålet om Guds kjønn finnes ikke. Det finnes bare Gud.

Men en journalist ville ikke gi seg og spurte minister Schröders pressetalsmann om ministeren ber Fadervår med sin lille datter.

– Lille Lotte er nettopp blitt halvannet år. Jeg tror hun kan si mamma, lød svaret.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter