Nyheter

Tilbyr ikke-religiøse kirkebryllup i ekspressfart

Nå kan danskene vies borgerlig på seks minutter i en kirke.

Danske par kan snart få lov til å gifte seg i kirken, selv om de ikke tror på Gud og ikke vil ha religiøse innslag under vielsen.

De nye, ikke-religiøse bryllupsseremoniene vil ta rundt seks minutter per par, forteller Erik Frodelund. Han har kjøpt kirkebygningen i den lille byen Lohals på den midtdanske øya Langeland fra stedets statskirkelige menighet .

Ville avverge boligbygging. – Seks minutter er ikke mye og høres ikke særlig romantisk ut. Men her vil folk kunne gifte seg i et kirkebygg, med akkurat den musikken de ønsker, men uten noe religiøst innhold, sier Frodelund til nyhetsbyrået AFP.

– Da menigheten skulle selge kirken, var det en byggmester som ville gjøre den om til boliger. Men jeg syns det ville være synd, for dette er jo en bygning som er svært spesiell for oss som bor her, tilføyde han.

– Økonomien underordnet. Den foretaksomme dansken sier han ikke regner med å tjene penger på de ikke-religiøse kirkebryllupene, og at de økonomiske sidene ved saken er underordnet. Men han vil kreve inn en avgift for vielsene, i håp om å få dekket utgifter til fyring og annet strømforbruk.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter