Nyheter

Granskere mener sikkerheten ved USA-konsulat var for dårlig

Sikkerhetstiltakene ved USA-konsulatet i Libya, der ambassadøren og tre andre ble drept 11. september, blir skarpt kritisert i uavhengig granskning.

Rapporten peker blant annet på dårlig ledelse i flere avdelinger i utenriksdepartementet, mangelfullt samarbeid og forvirring på bakken over hvem som hadde ansvar og makt til å ta sikkerhetsavgjørelser.

En rekke bekymringsmeldinger fra personellet i Benghazi og i hovedstaden Tripoli ble ignorert.

Vil utplassere sikkerhetsfolk. Utenriksminister Hillary Clinton vil nå gjennomføre alle de 29 anbefalingene i den svært kritiske rapporten.

Ifølge Clinton samarbeider utenriksdepartementet med Pentagon om utplassering av hundrevis av militære sikkerhetsfolk på de diplomatiske stasjonene verden over.

Brukte uerfarne lokalansatte. Ifølge rapporten støttet utenriksdepartementet seg til uerfarne, lokale sikkerhetsfolk for beskyttelse av Benghazi-konsulatet. Den slår også fast at amerikansk etterretning ikke hadde noen spesifikke advarsler om at angrepet skulle finne sted.

Rapporten kommer etter flere måneder med beskyldninger og politisk tautrekning. Den skal inneholde den hittil mest detaljerte beskrivelsen av angrepet i Benghazi.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter