Nyheter

Alarmerende økning i familievoldssaker

Politiet og hjelpeapparat har registrert en sterk økning siste fire år.

I løpet av en uke i 2012 ble det registrert 2.128 henvendelser knyttet til vold i nære relasjoner. Det viser en måling gjennomført av Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress på oppdrag fra Justisdepartementet.

Faremo: – Viktig indikator. Det tilsvarende tallet for 2008 var 1.357 henvendelser. I 85 prosent av henvendelsene var voldsutøveren en mann.

– Resultatene gir oss en viktig indikator på situasjonen rundt omkring i landet fra de instanser som daglig møter utfordringer knyttet til vold i nære relasjoner, sier justisminister Grete Faremo (Ap).

900 barn berørt. Voldsmålingen er den fjerde i sitt slag og ble gjennomført fra 18. til 26. september i år. I alt 908 barn var berørt i løpet av måleuken. Over 42 prosent av dem var under 17 år. De fleste var under 14 år og mange av dem under skolealder.

Målingen omfatter alle landets krisesentre, politidistrikt, familierådgivningskontor, rådgivningskontor for kriminalitetsofre, overgrepsmottak ved legevakter, vern for eldre-kontor, barneverntjenester og barnevernvakter og sosialkontor.

Koster milliarder. Ifølge en rapport departementet har bestilt fra Vista Analyse er den samfunnsøkonomiske kostnaden av volden på mellom 4,5 og 6 milliarder kroner i året.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter