Nyheter

Familievold koster 6 milliarder i året

Mellom 75.000 og 150.000 nordmenn utsettes årlig.

I en rapport laget av Vista Analyse på anmodning fra Justisdepartementet, fremkommer det at mellom 75.000 og 150.000 mennesker hvert år utsettes for vold fra en som står dem nær. Dette utgjør 2-4 prosent av befolkningen, skriver Aftenposten

Ifølge rapporten er den totale, samfunnsøkonomiske kostnaden av denne volden på mellom 4,5 og 6 milliarder kroner i året:

Bekrefter bekymring. – Min erfaring fra næringslivet er at makten oftere tar tak i det som kan telles i kroner og øre. Med denne rapporten får vi bekreftet en bekymring vi allerede hadde, om at vold i nære relasjoner har et stort omfang. At den er såpass konkret gjør det lettere å arbeide med målrettede tiltak, sier justisminister Grete Faremo (Ap).

Tapt arbeidsfortjeneste som følge av at voldsofre faller utenfor arbeidslivet, er den største kostnaden for samfunnet – rundt 2,5 milliarder kroner årlig. Kostnader til politi, rettsvesen, helsevesen og hjelpeapparat for ofre, utgjør rundt 2-2,4 milliarder kroner hvert år. Her er barnevernet den største posten.

Usynlig problem. – At dette er første gang vi får se kostnadsanslag for denne type kriminalitet, gir grunn til ettertanke. Jeg tror vi ikke har sett betydningen av å få denne volden belyst fordi den er så usynlig, sier Faremo.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter