Nyheter

Lærer spilte i splatterfilm – mistet jobben

Nå skal skolen google alle søkere.

En kvinnelig lærer ved en skole i Kristiansand er fjernet fra undervisningen etter at elever fant klipp fra en film med ekstrem vold på internett hvor læreren figurerer.

– Jeg kan bekrefte at kvinnen ikke får fortsette på skolen, sier oppvekstdirektør Arild Rekve i Kristiansand til Fædrelandsvennen.

Splatter. Filmen hvor kvinnen har en rolle, er en amatørprodusert kortfilm som inneholder overdrevne og karikerte voldssener. Et klipp av filmen som ble spilt inn i 2011 ligger tilgjengelig på internett. Filmen tilhører splattersjangeren.

Kvinnen er i et lærervikariat ved skolen, men er tatt ut av all undervisning fram til vikariatet utløper. Vikariatet kommer ikke til å bli fornyet, understreker skolen.

Skal google. I et informasjonsbrev til foresatte, skriver skolen at filmen har et innhold som skolen ikke stiller seg bak, og at skoleledelsen derfor har tatt grep. Skoleledelsen skriver at læreren har sagt at hun ikke er stolt av filmen, men på grunn av både lærerens og skolens omdømme og troverdighet får hun altså ikke fortsette som lærer ved skolen.

Skolen skriver dessuten at det tidligere ikke har vært rutine å google søkere, og at ansettelsesrutinene har begrenset seg til intervju og referansesjekk. Nå er imidlertid rutinene endret og nettsøk ligger inne som en fast post før ansettelser, skriver avisen.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter