Nyheter

Kirkelig Fellesråd må betale bot for palestinerleir

– Vi har ikke myndighet til å kaste palestinerne ut av leiren utenfor Jakob kirke, sier kirkeverge.

Plan- og bygningsetaten i Oslo har gitt beskjed om at en tvangsmulkt venter Kirkelig Fellesråd, dersom ikke palestinerleiren utenfor Jakobs kirke i Oslo sentrum fjernes i løpet av uken.

– Helt urimelig, mener kirkeverge Robert Wright.

LES OGSÅ: Elvestuen lar palestinsk teltleir stå

Ingen myndighet. – Vi har hatt en dialog med palestinerleiren, og senest forrige uke hadde vi to møter med dem hvor vi sa ifra om at leiren måtte fjernes. Det takket de høflig nei til, og vi har ingen myndighet til å kaste palestinerne ut av leiren, dette er det kun politiet som har. Vi synes derfor det er vanskelig å se at vi som lidende tredjepart skal straffes på grunn av dette, sier Wright.

Kirkelig Fellesråd har tilbudt å kjøre brakkene palestinerne bor i dit de selv ønsker, dersom de forlater leiren frivillig, men dette tilbudet ønsket de ikke å benytte seg av. I april i år ble palestinerleiren, som huset flyktninger som hadde fått avslag på søknad om asyl, fjernet fra området rundt Jakobs kirke. Noen uker senere ble leiren satt opp igjen, uten kirkens godkjenning.

Vil krangle. – Vi har en grei dialog, men vi kommer ikke lenger. Vi har strukket oss så langt vi kan gjøre, sier Wright.

Kirkevergen forteller at dersom Kirkelig Fellesråd får tvangsmulkt, vil de bestride dette så godt det lar seg gjøre.

– Vi har aldri medvirket til at denne leiren skulle settes opp, og vi vil i så fall krangle med kommunen dersom dette skjer, forsikrer han.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter