Nyheter

«Alle» tror på bedre økonomi ...

... men ikke de yngre.

ifølge en undersøkelse. Unntaket er de mellom 15 og 29 år, og trolig skyldes det vansker med å komme inn på boligmarkedet.

Det kommer fram i Forventningsbarometeret, som TNS Gallup har utarbeidet for Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO).

– Norge og norske husholdninger har god økonomi, men vi gjør lurt i å minne hverandre om at det er i gode tider vi bygger buffere for å møte dårligere tider, sier administrerende direktør Arne Hyttnes i FNO.

Optimisme i 45-59 år. Undersøkelsen forteller om en økt optimisme siden forrige måling i alle aldersgrupper, særlig de mellom 45 og 59 år. Unntaket er de mellom 15 og 29 år.

– Det er vanskelig å komme seg inn i boligmarkedet i dag, både på grunn av prisutviklingen og økte egenkapitalkrav. Spesielt unge husholdninger merker hvor tøft det har blitt, noe vi ser spor etter i Forventningsbarometeret, sier Hyttnes.

Egen økonomi. Til tross for større optimisme generelt har folk flest fått litt lavere forventninger til hvordan de tror deres egen økonomi vil utvikle seg framover.

Ifølge undersøkelsen er folk mindre lystne på å bruke penger på reise og ny bil denne våren. Holdningen til å spare holder seg på et stabilt og relativt høyt nivå.

– Til tross for at nordmenn generelt har svært god økonomi og nyter godt av lav rente og et bra lønnsoppgjør, har de fleste en fornuftig pengebruk. Forbruket har riktignok økt noe hittil i år, men inntektsveksten har vært enda høyere, slik at sparingen også har økt, sier FNO-direktøren.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter