Nyheter

116 drepte i massakren i Syria

Robert Mood oppjusterer antall drepte – FN i krisemøte søndag kveld.

Ifølge generalmajor Robert Mood er minst 34 barn under 10 år blant de drepte i massakren i den syriske byen Houla. Han sier det fortsatt er uklart hvem som står bak.

LES OGSÅ: Mood i Syria: Brutal tragedie


FN-observatørene dro lørdag til Houla for å undersøke hva som hadde skjedd. Søndag kveld informerte Mood FNs sikkerhetsråd om situasjonen i Syria. Han opplyste at totalt 116 personer ble drept i massakren i Houla, mens 300 ble såret.
Mood sier til NTB søndag kveld at det blant de drepte er minst 34 barn under ti år. Tidligere hadde observatørene opplyst om 30 barn blant dødsofrene.

LES OGSÅ: 'Syriske styrker drepte 50 barn'

Mood sier at noen ble drept av bombardering og skyting fra stridsvogner, mens andre ble drept på nærere hold med våpen av mindre kaliber. Det er fortsatt uklart hvem som står bak.
– Uansett hvem som utførte disse sørgelige voldshandlingene, bør de stilles til ansvar. Den tilfeldige og uproporsjonale bruken av makt er uakseptabel og utilgivelig. Drapene på uskyldige sivile må opphøre, sier Mood.
– Jeg uttrykker min dypeste sympati med familiene til de drepte og til de sårede. De som bruker vold for å fremme egen agenda, vil skape mer ustabilitet, mer uforutsigbarhet og kan lede landet ut i borgerkrig, sier han.

Sikkerhetsrådet hadde søndag kveld krisemøte for å diskutere situasjonen i Syria.
Mood talte til forsamlingen via en videolink fra Damaskus. Møtet ble holdt for lukkede dører.
Storbritannia og Frankrike har foreslått en uttalelse i Sikkerhetsrådet som fordømmer massakren i Houla. Ifølge diplomater har imidlertid Russland sagt at de ikke vil gå med på en slik fordømmelse før Sikkerhetsrådet får en brifing av lederen av FN-styrken i Syria, general Robert Mood.
Ifølge diplomatene var det Russland som tok initiativ til møtet. (©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter