Eggløsningen

Hardkokt, bløtkokt eller smilende? På Kjemisk institutt ved Universitetet i Oslo blir eggene alltid perfekte.

Det er ikke bare, bare å koke egg. Opreasjonen har til og med sin egen formel. Kryptisk for folk flest, men fullt forståelig for instituttleder Svein Stølen ved Kjemisk institutt.
Publisert Sist oppdatert

Du har sikkert hørt tommelfingerreglene: Et hardkokt egg skal koke i 8 til 10 minutter, en halvbløt plomme 6 til 8 minutter og et bløtkokt egg i 3 til 6 minutter. Men for mange av oss skaper eggene i det hele tatt bare røre. Tre av fire vet ikke hvordan koke dem, ifølge en undersøkelse foretatt blant britene for avisen The Guardian i 2003. Heller ikke søta bror er stødig med vanngrytene, skal vi tro eggprodusenten Stjärnägg. I hvert fall lanserte de nylig ferdigkokte egg uten skall.

Finnes det en sikker metode for alltid få perfekt resultat?

LES MER: Slik kan du også tilberede eggene

Subscribe for full access

Get instant access to all content

Powered by Labrador CMS