Nyheter

Kler kirkerommet med nye toner

Engelsk musikkpresse roser henne opp i skyene. Fredag gjør Hanne Hukkelberg sin første kirkekonsert i Norge siden hun sang i barnegospelkor.

Under fredagens By:Larm-konsert i Jakobkirken i Oslo presenterer kongsbergjenta musikk fra albumet Featherbrain. Det har fått engelske musikk-kritikere til å gå av hengslene i begeistring.

– Veldig hyggelig med ros. Men også overraskende fordi det ikke akkurat er listepop jeg lager. Musikken er hjertespråket mitt, og en stor del av identiteten min. Siden musikken min kler den kirkelige atmosfæren, er jeg kjempeglad for å kunne presentere den i et slikt hus

Følger hjertet. I oppveksten sang hun barnegospel først i Ål, og deretter i Kongsberg kirke, hvor faren var organist. I Kongsberg var hun også med i pikekoret hvor moren var dirigent. Et stykke opp i tenårene ble hun vokalist i flere metallband, før hun begynte i en jazzduo med Ola Calmeyer. Jenta som spiller gitar, piano og bass, skrev dessuten en pianoballade til Disney-filmen The Chronicles Of Narnia.

– Jeg fikk tidlig erfaring med forskjellige instrumenter og musikkformer. Jeg har likt å bryne meg på musikk som i starten kan oppleves fremmed. Det har formet meg til den artisten jeg er i dag.

Har forsøkt å tro. For ikke lenge siden skrev moren og faren hennes en ny barnegospelmesse til barnekoret i Kongsberg menighet.

– Foreldrene mine er kristne, men jeg har ikke funnet meg tilrette i kristendommen. Gud skal vite at jeg har prøvd.

Hva mener du med det?

– At jeg på alle mulige måter har forsøkt å få troen til å fungere for meg. Til slutt aksepterte jeg at åndeligheten min ikke trenger å være en del av en religion, så lenge den er en del av musikkens vesen i meg.

Les mer om mer disse temaene:

Olav Solvang

Olav Solvang

Olav Solvang var kulturjournalist i Vårt Land i en årrekke, med særlig interesse for musikk. I 2019 utga han boka «Rytmer rett i hjertet - en beretning om den kristne populærmusikkens historie i Norge». Han anmelder populærmusikk for Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter