Nyheter

Katolske ledere får kritikk for overgrepskonferanse

Ledere fra over 100 land samlet i Roma. Norske Pål Bratbak er blant dem.

Katolske ledere fra 100 land har samlet seg i Roma for å diskutere overgrepsskandalene som har rammet Den katolske kirke, og hvordan man kan hindre nye overgrep i å skje.

Nordmann med. Biskoper fra 100 land og ledere for 33 ordener skal i fire dager prøve å komme fram til tiltak som kan hindre at nye seksuelle overgrep mot barn blir begått. Biskop Bernt Eidsvig representerer de nordiske biskopene.

Til stede på møtet er også Vatikanets egen anklager i overgrepssaker, Charles Scicluna. Det er også ett av ofrene, irske Marie Collins, som ble misbrukt av en katolsk prest under oppveksten.

Kritikk. Symposiet har fått navnet «Mot helbredelse og fornyelse». Men flere organisasjoner og støttegrupper for ofre for overgrep kritiserer konferansen.

– Du kan ha så mange symposier du vil. Men hvorfor setter de ikke heller i gang en konstruktiv debatt? spør Roberto Mirabile, leder for den italienske støttegruppen La Caramella Buona.

Retningslinjer. Den katolske kirke har opprettet en egen organisasjon som jobber med å finne tiltak mot overgrep. Organisasjonen har bedt bispemøtene i samtlige land som har en katolsk kirke, om å være med på å utarbeide retningslinjer for hvordan bekjempe overgrep mot barn, og understreker at dette ikke bare er et problem i vestlige land.

Vatikanet sier imidlertid at enkelte land har problemer med å få formulert slike retningslinjer på grunn av «kulturelle forskjeller» om hva overgrep mot barn faktisk innebærer.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter