Nyheter

Begge hatvideo-siktede løslates

Men PST opprettholder siktelsene mot dem.

Begge de siktede i hatvideo-saken løslates, men PST opprettholder siktelsene mot dem.

En 21-åring fra Skien har sittet i varetekt etter at han ble pågrepet 18. januar, men løslates fredag. 26-årige Mohyeldeen Mohammad fra Larvik ble onsdag pågrepet og siktet i saken. Han løslates også fredag, opplyser PST.

De to ble pågrepet i forbindelse med hatvideoen som ble lagt ut på YouTube i midten av januar, der både statsministeren og kongehuset ble truet.

Mens Mohammad er siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 99, er 21-åringen fra Skien siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 147c, i tillegg til paragraf 99.

Paragraf 99 gjelder trusler mot myndighetspersoner, mens paragraf 147c gjelder oppfordring til terror. Den første paragrafen har en strafferamme på 15 år, og den andre seks år.

Ransaking i Bærum. I tillegg har politiet ransaket boligen til en mann i Bærum. Ransakingen fant sted samtidig som Mohyeldeen Mohammad ble pågrepet i Larvik. Mannen i Bærum skal være en venn av Mohammad.

PSTs dataeksperter og etterforskere har siden ransakingen i Bærum og pågripelsen i Larvik jobbet med å gjennomgå datamaskiner, lagringsenheter og telefoner som ble beslaglagt hos Mohammad og mannen i Bærum.

Politiet har ikke utelukket at det kan komme flere pågripelser i saken.

På Facebook. Mohyeldeen Mohammad la i forrige uke ut en hatmelding på Facebook-veggen til statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

I meldingen het det: «Til: Jens KAFIR Stoltenberg Fiende av Allah, massemorder og terrorist! Trekk soldatene ut av Afghanistan! Allah vil straffe deg for dine ugjerninger, måtte du brenne evig i Helvetet!», ifølge VG.

Mohammad bekrefter at det var han som sto bak meldingen på Facebook-siden til statsministeren. Siktelsen mot ham omfatter imidlertid ikke dette.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter