Nyheter

Jøder fikk husrom i moské

Da en ortodoks synagoge i New York fikk problemer med boligfinansieringen, tilbød muslimene i distriktet å dele moské med dem.

Medlemmene i den ortodokse menigheten Young Israel har i flere måneder benyttet deler av moskeen i bydelen Bronx som synagoge, melder ABC Nyheter.

Imam fikk hjelp. Forbrødringen startet i det små allerede tidlig på 2000-tallet, da menigheten Young Israel delte ut klær til fattige, og en av mottakerne var imamen Sheikh Moussa Drammeh som samlet inn donasjoner til en av moskeene i byen.

DIKSUTÈR: Kunne dette vært mulig andre steder?

Var ikke i tvil. Da Drammeh fikk høre at de ortodokse i Young Israel var tvunget til å selge bygningen de holdt til i, åpnet han øyeblikkelig moskédøren for dem.

– Reaksjonene har vært blandet, men selv var jeg aldri tvil om at dette var riktig å gjøre. Det var min tur til å hjelpe dem som en gang hjalp meg og mitt fellesskap, sier han.

Den aktuelle bydelen Bronx hadde tidligere 630.000 jødiske innbyggere, men dette tallet hadde allerede for flere år siden sunket til 45.000. Samtidig har den muslimske befolkningen i området økt kraftig.

Les mer om mer disse temaene:

Olav Solvang

Olav Solvang

Olav Solvang var kulturjournalist i Vårt Land i en årrekke, med særlig interesse for musikk. I 2019 utga han boka «Rytmer rett i hjertet - en beretning om den kristne populærmusikkens historie i Norge». Han anmelder populærmusikk for Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter