Nyheter

Hareide: Høyblokken bør rives

Vil ha nytt og funksjonelt bygg.

Leder av Stortingets 22. juli-komité, Knut Arild Hareide (KrF), mener høyblokken i regjeringskvartalet bør rives til fordel for et nytt og mer funksjonelt regjeringsbygg.

Fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud (Ap) har varslet at hun vil offentliggjøre beslutningen om høyblokken skal rives eller gjenoppbygges første uken i januar.

KrF-leder og leder i Stortingets særskilte 22. juli-komité mener bygningen bør rives.

– Jeg synes det vil være klokt av regjeringen å rive høyblokken og heller bygge et nytt og mer funksjonelt bygg, sier Hareide til NTB.

Han peker på at kostnadene ved å reparere bygningen, som fram til 22. juli huset Statsministerens kontor og Justisdepartementet, vil bli svært store.

– I tillegg vil man få en bedre sikkerhet. Det er helt klart at dagens sikkerhetsbehov er svært annerledes fra behovene på 1950-og 1960-tallet da bygget ble reist, sier han.

– Man vil også få en annen funksjonalitet tilpasset dagens arbeidsmetoder og helhet, sier han.

Statsbygg sendte over sine faglige råd til departementet i begynnelsen av denne måneden. Ifølge kilder VG har snakket med skal det gå mot riving. Avgjørelsen regjeringskvartalets fremtid blir imidlertid ikke tatt før en rekke faglige råd er innhentet, og regjeringen har gjort en grundig politisk vurdering. (©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter