Nyheter

Vil ikke stenge sædbanker

KrF møter motstand.

Kristelig Folkeparti vil stenge de norske sædbankene, men det er det få andre som vil. Høyres Olemic Thommesen avviser forslaget, og Arbeiderpartiets Håkon Haugli mener KrF angriper homofamilier.

Motstand. Også Frp er motstander av forslaget. Solveig Horne (Frp) sier til Blikk at partiet ikke støtter KrF i denne saken. Høyre vil heller ikke gi sin støtte til forslaget.

– For Høyre er ikke dette et spørsmål om likestilling, og vil heller aldri bli det, sier Olemic Thommessen, Høyres representant i familie- og kulturkomiteen, til Blikk.

Thommessen presiserer at Høyre tar utgangspunkt i hva som er barnets beste.

– Derfor er vi opptatt av barnets rett til å kunne gjøre seg kjent med sitt biologiske opphav. KrFs forslag vil føre til at enda flere får gjennomført assistert befruktning i Danmark, eller andre land som tillater ukjent donor, noe som undergraver barnets rettigheter. Høyre vil ikke støtte dette forslaget, sier Olemic Thommessen til Blikk.

Ufine. Håkon Haugli (Ap) mener KrF er ufine når de legger fram et slikt forslag.

– Utspillet fra Håbrekke viser hvor stor avstand det er mellom regjeringen og KrF. For regjeringen er disse familiene likeverdige med alle andre familiekonstellasjoner, sier Haugli.

– Sæddonasjon har vært lovlig i mange år i Norge, og jeg er helt enig med Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LLH) som påpeker at det er underlig at KrF først nå, som lesbiske også har tilgang, har problemer med det.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter