Nyheter

Visjon Norge ba om gave på 2 mill. av 80-åring

Etterlatte sjokkert over kristen TV-kanal.

Etter at 80 år gamle Bård Fonås døde i høst, dukket det opp en hemmelighet. Mannen hadde jevnlig betalt store pengebeløp til den kristne kanalen TV Visjon Norge, totalt 95.000 kroner, skriver TV 2.

De pårørende fant en eske med en rekke tiggerbrev, gjerne håndskrevne.

– Det drøyeste var vel giroen på to millioner kroner, sier sønnen Morten Fonås til TV 2. Han er glad for at faren ikke hadde så mye penger at han kunne betale den giroen.

LES MER: Kjøde: Ikkje gi pengar til TV Visjon Norge

Hanvold beklager. Redaktør og styreleder i TV Visjon Norge, Jan Hanvold beklager at Bård Fonås fikk tilsendt en faktura pålydende to millioner kroner. Ifølge Hanvold skulle det stått 2.000 kroner på giroen, ikke 2 millioner.

LES MER: Hanvold samlet inn 400 millioner på ti år

Både Morten Fonås og hans to søstre reagerer sterkt på måten TV Visjon Norge har drevet pengeinnsamlingen sin. Det er særlig hyppigheten av giroer og tilsynelatende personlige brev som vekker harme hos de etterlatte, skriver TV 2.

– Strekke troen. – Partnerpleie er noe vi holder på med hele tiden. Folk får på den måten en nærkontakt med det arbeidet vi holder på med. Jeg tror det er grunnen til at folk gir, uttalte Jan Hanvold til Vårt Land tidligere i høst.

LES MER: Normisjon fortsetter Hanvold-samarbeid

I et brev som Hanvold selv har signert, ber han om at «partneren» og «vennen» Bård Fonås skal strekke sin tro og gi 3.500 kroner for å redde kanalen ut av en akutt krise.

Økte gaver. Vårt Land skrev i september at Visjon Norge økte sine gaveinntekter i 2010, fra 60 til 75 millioner. Utgiftene var imidlertid større enn de totale driftsinntektene på nærmere 82 millioner kroner.

– Dette underskuddet ligger i store investeringer som vi har gjort for å være oppdatert, uttalte Hanvold da.

Det er dette som underskuddet Hanvold i brevet omtaler som en akutt krise. Han avviser overfor TV 2 at brevene er utformet på en kynisk måte, men innrømmer at de er håndskrevne for at de skal være mer personlige.

Tjener godt. Jan Hanvold har de siste årene vært blant de aller best betalte lederne i Kristen-Norge. På ligningen for 2010 står han oppført med en inntekt på drøye 1,6 millioner. Ikke alt skriver seg fra arbeidet i TV-kanalen.

Les mer om mer disse temaene:

Morten Sjølli

Morten Sjølli

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter