Nyheter

Norsk islamist krever innsyn

Vil vite hva Politiets sikkerhetstjeneste og Utenriksdepartementet har registrert på ham.

Den omstridte norske islamisten Mohyeldeen Mohammad (25) fra Larvik mener norske myndigheter har registrert opplysninger som skaper problemer for ham. Nå krever han innsyn i opplysningene.

Pågrepet. Mohammed mener opplysningene førte til at han ble pågrepet og utvist fra Saudi-Arabia i september, skriver VG Nett.

– Dette begrenser min frihet til å reise ut av Norge, og gir meg problemer blant annet på flyplasser. Det er ikke bare politisk, men også religiøs forfølgelse, sier Mohammad til VG Nett.

Kontroversiell. Mohammad har gjort seg bemerket med en rekke kontroversielle uttalelser de siste årene. Blant annet har han hyllet al-Qaida-lederen Osama bin Laden og forsvart drap på homofile.

Utvist. 25-åringen studerte ved et universitet i Medina i Saudi-Arabia, men i mars 2010 ble han utvist fordi ledelsen ved lærestedet mente han var politisk aktiv. Han anket utvisningen og fikk fortsette. Men da han returnerte til skolen i september i år, ble han pågrepet på flyplassen i Medina og kastet ut av Saudi-Arabia.

Video. Tidligere i år la Mohammad ut en video på YouTube der han skjøt med luftgevær og ropte allahu akhbar. Videoen ble senere slettet.

PST skriver i et brev til Mohammad at de verken kan bekrefte eller avkrefte at det foreligger opplysninger om ham i deres registre og vil ikke gi innsyn i opplysninger. Mohammads advokat John Christian Elden sier til VG Nett at de vil forfølge saken.

TV 2 meldte i forrige uke at Mohammad skal ha flyttet til Sverige.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter