Nyheter

– Natos hovedkvarter under angrep i Kabul

Taliban angriper flere bygninger, blant annet et departement.

Taliban har gått til angrep mot flere mål i den afghanske hovedstaden Kabul. Den NATO-ledede ISAF-styrkens hovedkvarter i Kabul er blant stedene som er under angrep.
UD har foreløpig ingen opplysninger om at nordmenn er rammet. Tirsdag formiddag norsk tid ble det meldt om en rekke eksplosjoner og skuddvekslinger nær ambassadestrøket i den afghanske hovedstaden.
En pressetalsmann for ISAF i Kabul bekrefter overfor NTB at det pågår et angrep, men sier det er for tidlig å gi ytterligere opplysninger og de vil komme med en uttalelse senere. Det jobber også norske stabsoffiserer ved ISAF-hovedkvarteret.

Mye skyting. Den norske journalisten Anders Sømme Hammer befant seg tirsdag ettermiddag ved ambassadestrøket i byen, like ved der angrepet pågår.
– Det er fortsatt eksplosjoner fra raketter og skyting. Det var nettopp veldig mye skyting, sier han på telefon til NTB rundt klokka 12.30 norsk tid.
Han forteller at hele ambassadeområdet er evakuert.
– Det er bare soldater, politi, sikkerhetsvakter og journalister her, opplyser han.
Han sier det er vanskelig fra bakken å få oversikt over hvor omfattende angrepet er.
– Det er ulike meldinger om hvor mange angripere det er, sier han.
Ifølge øyenvitner Reuters har snakket med, landet flere raketter i ambassadestrøket under angrepet. Det afghanske helsedepartementet opplyser at fire sårede sivile er blitt brakt til to ulike sykehus i byen.

– Evakuerer ikke. Etter de første eksplosjonene stengte politiet og andre sikkerhetstjenestemenn av veiene omkring den amerikanske ambassaden og andre ambassader i området.
En tjenestemann ved den norske ambassaden i Kabul opplyser at de har oversikt over hvor alle deres ansatte er og at de ikke er i ferd med å evakuere.
– Alle har det fint, sier den ansatte, som ikke ønsket å bli navngitt, til NTB.
Ambassaden har gode sikkerhetsrutiner og følger dem, sier Frode Andersen, pressevakt i Utenriksdepartementet. Han sier at angrepet ikke skjer i umiddelbar nærhet av ambassaden.
– Nå vil man også prøve å skaffe seg oversikt over andre nordmenn som man er kjent med oppholder seg i Kabul-området, sier Andersen, som foreløpig ikke kunne oppgi hvor mange dette dreier seg om.

Taliban-angrep. Taliban hevder de står bak angrepet og sier det er rettet mot et departement og en bygning som huser både lokal og utenlandsk etterretning.
– Angripernes hovedmål er bygget som huser etterretningstjenesten og et departement, sier Taliban-talsmann Zabihullah Mujahid til Reuters.
Han forteller at flere Taliban-medlemmer væpnet med Kalasjnikov-geværer, rakettdrevne granater og selvmordsbelter befinner seg i sentrum av byen.
Talsmannen vil imidlertid ikke si noe om hvor mange som deltar i angrepet, ettersom det fremdeles pågår.

Flere gjerningsmenn. Afghansk politi bekreftet tidlig meldingene om at det var flere væpnede gjerningsmenn på Abdul Haq-plassen i sentrum av byen.
– Det er fem angripere involvert, men jeg kan foreløpig ikke gi flere opplysninger siden operasjonen fortsatt pågår, sier Mohammad Zahir fra Kabul-politiet til Reuters. (©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter