Nyheter

Vil flytte departementer til Groruddalen

– Hvis Hitra, Vadsø og Fitjar kan styres fra Oslo, så kan også landet styres fra Furuset, mener SV-stortingsrepresentant.

Stortingsrepresentant Akhtar Chaudhry (SV) vil at regjeringen flytter noen av departementene til Groruddalen hvis det blir aktuelt å rive regjeringskvartalet.

Bakgrunnen for forslaget er at fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud (Ap) har sagt at det kan hende at noen departementer skal plasseres andre steder enn i dag hvis skadene på bygningene i regjeringskvartalet er så store at de må rives.

Viktig sted. – Departementene vil kunne bli en tiltrengt motor som kan skyte fart i en utvikling vi trenger i Groruddalen. Hvis regjeringen flytter dit, sender det et signal om at Groruddalen er viktig, sier Chaudhry til Dagsavisen.

Han mener det kan føre til økt selvtillit hos folk som bor i dalen og gjøre det attraktivt for næringsvirksomhet å etablere seg i området.

– Meningsløst. Arbeiderpartiets byrådslederkandidat Libe Rieber-Mohn er forsiktig med å si hva hun mener om Chaudhrys forslag. Hun mener det er altfor tidlig å si noe om dette allerede nå.

Samfunnsdebattant og Oslo-patriot Erling Fossen er imidlertid svært lite entusiastisk til forslaget.

– Det er helt meningsløst. Å flytte departementene fra sentrum til Groruddalen blir som å drive distriktspolitikk innad i Oslo, mener han.

Til det kontrer Chaudhry: – Hvis Hitra, Vadsø og Fitjar kan styres fra Oslo, så kan også landet styres fra Furuset.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter